next2wine logo

5 דברים חשובים שלא ידעתם על יין

5 דברים חשובים שלא ידעתם על יין

הקשיבו, אניני יין מתחילים, אולי אתם כבר חושבים שאתם יודעים הכל על יינות אבל יינות הם הרבה יותר מסובכים מסתם ענבים מרוסקים ותוססים. הם אליקסים עדינים שצריכים טיפה יותר טיפול אבל הם שווים כי אתה זוכה ליהנות מהם כל כך הרבה יותר. חמש העובדות החשובות הללו לגבי יין ישנו את הדרך בה אתה תופס, מטפל וחושב על יין.

1. לא כל היינות צריכים להיות מיושנים

למעשה, יש לצרוך 90% מהיינות תוך שנה מייצורם. יינות רבים כבר נמצאים בשיאם כאשר הם נמכרים והופכים יינות משובחים לנגישים מאוד למגוון רחב של אנשים. זה לא אומר שאתה לא צריך לאחסן כראוי את היינות שלך!

יינות עלולים להשתבש במהירות אם אינם מאוחסנים כראוי בגלל אופיים העדין. שמירה על טמפרטורה נכונה באופן עקבי תבטיח שתוכלו ליהנות מהיינות שלכם בשיאם ולשמור עליהם בטמפרטורת ההגשה המושלמת.

האמצעי החסכוני ביותר לאחסון ושמירה על איכות היינות שלך הוא באמצעות מקרר יין. כמו כן, למד עוד על טיפים לשמירה על קירור היין שלך בצורה מיטבית.

2. לחות היא אחד המרכיבים העיקריים לשימור יין נכון

הטמפרטורה היא מה שאנשים לעתים קרובות מתמקדים בו ביותר בכל הנוגע לאחסון יין, אך הלחות השגויה עלולה להזיק ליין שלך. לחות מונעת מהתייבשות והתכווצות של הפקק, מה שיאפשר חמצן ליינות שלך להרוס את היין שלך. בקצה השני של הספקטרום, לחות גבוהה עלולה לגרום להתפתחות עובש.

שוב, כמו בקרת טמפרטורה, האמצעי המשתלם ביותר להשגת לחות אופטימלית הוא באמצעות מקרר יין. מקררי יין תוכננו במיוחד לתנאי טמפרטורה ולחות אופטימליים. 

3. לא כל היינות טבעוניים

עובדה שמעט אנשים יודעים היא שלא כל היינות טבעוניים! איך זה אפשרי? ובכן, חלקם עוברים תהליך סינון המשתמש בתוצרי לוואי מן החי כמו ג'לטין. תהליך המכונה 'דק', מבהיר ומסיר מהיין מולקולות עדינות שהופכות את היינות הללו לבהירים. מרבית חומרי הקנס המסייעים בהסרת המסוכנות מהיינות עשויים תוצרי לוואי מן החי; עם זאת, ייננים רבים כיום מצאו סוכני קנסות חלופיים אחרים.

4. יש לאחסן בקבוקי יין תמיד בשכיבה

הסיבה לכך היא שהדבר מבטיח שהיין נוגע בפקק, ומונע את התייבשותו וחושף את היין לחמצן. זה חשוב ביותר כאשר אתה בוחר מקרר יין או מדפי יין. מכיוון שיש מגוון כה רחב של סגנונות מדפים, עדיף להתמקד בבחירת סגנון שיגן על היינות שלך מפני ריקבון. עיין במדריך שלנו מה ההבדלים בין מקרר יין למדף יין.

5. טעמי היין שלך מוכתבים על ידי טמפרטורת היין

הגשת טמפרטורה זה דבר אמיתי! מתיקות של יין מצטמצמת כשהיא צוננת; למרות זאת; יינות אדומים מאבדים את טעמם הפירותי כשהם מתחממים מדי.

אנו ממליצים לשמור את יינותכם להגשה במקרר יין המוגדר לטמפרטורת ההגשה המושלמת עבור אותו יין. אחסון היין בטמפרטורת החדר וניסיון לקרר אותו לטמפרטורת ההגשה האידיאלית עלול להרוס את הניחוחות והתווים העדינים. בזמן שאתה שותה את היין שלך כדי להימנע מהתחממות הבקבוק, החזיר אותו למקרר היין שלך או עטוף את הבקבוק במגבת רטובה וקרה.

כמו כן, אחיזת כוס היין שלך על גזעה מונעת מחום גופך לחמם יותר מדי את היין ולהשפיע על הטעם. אם יש לך כלי זכוכית, נסה להחזיק את כוס היין שלך למעלה כדי למנוע את החום מהידיים שלך להעביר ליין.