בין אם זה עתה פרקת את מקרר היין החדש שלך ובין אם היה לך כזה במשך שנים, חשוב להבטיח שתעשה כל שביכולתך בכדי שהוא יתנהל בצורה חלקה. למרות שמקררי יין הם מכשירי חשמל בעלי תחזוקה נמוכה מאוד, ישנם מספר דברים שתוכלו לעשות בכדי לסייע בהגברת היעילות ואריכות החיים של היחידה שלכם.
להלן הדגשנו חמישה טיפים לתחזוקה שיכולים לסייע לכם ולמקרר היין שלכם חיים ארוכים ומאושרים.
1. מיקום, מיקום, מיקום
איפה שתבחר להציב את מקרר היין שלך יכול להיות ההבדל. כאשר אתה בוחר היכן לשים את מצנן היין שלך, שקול את הגורמים הבאים.
אוורור
בין אם היחידה שלכם כוללת אוורור קדמי או לא יקבעו בעיקר את אפשרויות המיקום שלכם, אז בואו ניקח זאת מיד בהתחלה.
אם יש לו אוורור קדמי, אתה יכול להניח את היחידה הזו מתחת לדלפק, לבנות אותה בשטיפה עם ארונות, או להניח אותה איפשהו בפני עצמה. אם אין לו אוורור קדמי, תרצה להימנע מלהציב אותו בכל סוג של חלל סגור.
בכל מקום אחר יהיה בסדר. אם אתה מציב אותו במקום צמוד, מומלץ מאוד להשאיר 2 עד 4 אינץ' בכל צד כדי לאפשר אוורור תקין.
אור השמש וטמפרטורת הסביבה
דברים נוספים שיש לקחת בחשבון בעת ההחלטה על מיקום הם טמפרטורת הסביבה וקרבה לחלונות או למקורות חום אחרים. יין רגיש מאוד לחום, כמו גם לקרני UV. הטמפרטורה של האזור שאתה מציב את מקרר היין שלך לא צריכה לרדת מתחת ל 60 מעלות צלזיוס או לעלות מעל 90 מעלות צלזיוס.
לא משנה איזה סוג מקרר יין אתם קונים, אסור למקם את היחידה באזור שמקבל הרבה אור שמש ישיר, במיוחד אם הם כוללים דלת זכוכית. אם המיקום המיועד שלך אכן זוכה לאור שמש, הקפד לרכוש יחידה עם דלת זכוכית חלונית כהה. זה יעזור להגן על היין שלך מפני נזק אפשרי מקרני UV.
מקומות אחרים שיש להימנע מהם נמצאים ליד מכשירים אחרים המפיצים חום, כגון תנור, מדיח כלים, מכונת כביסה או מייבש.
2. התקנה נכונה
לאחר שהחלטתם את המיקום המושלם עבור מקרר היין שלכם, השלב הבא הוא להתקין אותו כראוי. זו אחת הדרכים החשובות ביותר להבטיח פעולה חלקה.
לאחר שפרקת את היחידה שלך, תן לה לעמוד זקוף לפחות 24 שעות. זה מאפשר לכל המרכיבים הפנימיים שאולי נרקמו במשלוח להתיישב. חשוב גם ליישר את מקרר היין.
הצב את מפלס הנגר, הזמין בכל חנות חומרי בניין מקומית, בחלק העליון של היחידה שלך כדי לראות אם יש צורך לבצע פילוס. מרבית מקררי היין כבר מצוידים ברגלי פילוס. כדי להתאים את אלה, אתה פשוט מסובב אותם ימינה למטה או שמאלה כדי להעלות.
לאחר יישורו, הוא מוכן לחיבור לחשמל. כדי להבטיח הארקה נכונה, הקפד לחבר אותו לשקע חשמל בעל 3 גומות. זה מקטין מאוד את האפשרות לסכנת זעזועים.
3. דע את יכולתך ואל תעמיס יתר על המידה
חשוב שהיין שלך והיחידה לא יעמיסו יותר מדי על מקרר היין שלך. אלא אם כן צוין במיוחד על ידי היצרן, יכולות הבקבוקים מבוססות על בקבוקי יין בסגנון בורדו בסגנון 750 מ"ל.
אם יש לך שמפניה, בורדו, ריזלינג, או זן יין נדיר אחר עם צורות בקבוק מגוונות, קיבולת הבקבוק המוצהרת לא תחול.
עדיף תמיד לקנות יחידה בקיבולת גדולה מהנדרש, במקום לנסות להכריח את האוסף המגוון שלכם למקרר יין קטן מדי. הגעה ליכולת המושלמת, או לא להגיע ליכולת, תבטיח שכל בקבוק מקורר כראוי ומוכן להגשה.
אם חריגה מהקיבולת של מקרר היין, אתה מסתכן בנקודות חמות במכשיר שעלולות להוביל לרע של היין שלך. אם לא נפתר במועד, סביר להניח שהמקרר שעובד יתר על המידה יתחיל לחוות בעיות תפעוליות אחרות.
4. נקה מדי פעם
ניקוי של היחידה שלכם מדי פעם יבטיח שהיא תפקוד במיטבה. זוהי גם הזדמנות טובה להבטיח שלא יתקיימו הצטברות לא טובה של כפור או לחות במקומות שלא תוכלו לראות בקלות.
לשם כך, נתק את החשמל ליחידה. הסר את כל הבקבוקים והמדפים מבפנים. הקפד לשמור על האוסף שלך במקום קריר וחשוך בזמן שתסיים לנקות.
בעזרת מטלית נקייה ורכה, פשוט נגבו את הפנים, וציינו כל דבר שיורד על המטלית. לאחר שהפנים נוגבו, חבר מחדש את החשמל ליחידה.
לאחר שהתקרר, הכניסו מדפים ובקבוקים מחדש. אם תעשה זאת כל שישה חודשים לערך, יהיה לך מקרר יין נקי ותוכל לזהות בעיות פוטנציאליות מהר יותר מאשר אם מעולם לא היית שם לב לחלק הפנימי של היחידה שלך.
5. אחזקת סינון
חלק ממקררי היין מגיעים עם מערכת סינון פחמן המשולבת בפנים. זהו חידוש נהדר שפועל כמחסום טבעי כנגד ריחות שיכולים לחלחל אחרת לפקק ולחלחל ליין שלך.
חשוב שהמסננים האלה יוחלפו כל 3–6 חודשים, או שהם עלולים להיסתם ולא יעשו יותר את עבודתם. אם אתם רוכשים מקרר יין עם סינון פחמן, חכם להמשיך ולרכוש גם כמה פילטרים חלופיים.
עבור אנשים רבים, אוסף היין שלהם הוא השקעה. ומקרר יין הוא דרך נהדרת להגן על ההשקעה הזו. הקפד לשים לב להשקעה שלך על ידי טיפול טוב ותחזוקה נכונה של מקרר היין שלך.