כיצד להימנע מבזבוז יתר בעת יצירת מרתף יין

כיצד להימנע מבזבוז יתר בעת יצירת מרתף יין

חובבי יין רבים חולמים מתישהו לבנות מרתף יינות בבית משלהם. זה יכול להיראות לפעמים כמו מטרה נשגבת, והאלמנט מספר אחד שמונע מאנשים להתקדם עם הפרויקט הוא כסף. אכן, זה יכול להיות יקר לבנות מרתף יינות, אך ישנן דרכים רבות להימנע מבזבוז יתר בכל שלב בתהליך.

אין שום סיבה לחשוב שצריך לעשות הרבה כסף כדי לבנות מרתף יין מכובד. הפעילו את העצות הבאות, ותהיו בדרך לבנות את המרתף עליו חלמתם כבר שנים.

1. וודאו שהטמפרטורות שלכם מספקות

מדוע אנשים בונים מרתפי יין בניגוד לארונות יין? את התשובה הפשוטה ניתן למצוא בטמפרטורה. על מנת שיין יתיישן כראוי ויפתח מורכבויות נוספות, יש לאחסן אותו בין 50 ל -59 מעלות פרנהייט. אם היין מאוחסן בתנאים קרים יותר, השמרים שלו ישכבו רדומים ויאריכו את הבשלתם – הוא עלול אפילו לקפוא אם הטמפרטורות קרות מספיק. חם מידי? היין שלך עלול לסבול מאידוי. גם אם היית מבזבז הון אמיתי בבניית מרתף היין שלך, הכל יהיה לחינם אם הטמפרטורה של המרתף או המרתף שלך לא תהיה מספקת למטרות אחסון.

2. השתמשו בחומרים מחודשים לאחסון

ישנן מספר דרכים שונות לבנות מערכת אחסון למרתף יין. רוב המומחים יכולים להסכים כי החל מתכנית מוגדרת בבירור היא הדרך היעילה ביותר להבטיח הצלחה, והידיעה במה אתה משתמש לחומרים יכולה למלא תפקיד מפתח בתהליך התכנון.

אמנם עומדות לרשותך מספר אפשרויות, אך חומרים שהופצו מחדש יהיו תמיד האפשרויות המתאימות ביותר לתקציב. אלה יכולים להגיע בצורה של רהיטים שכבר בבעלותך, ארונות הבנויים מעץ מחודש וכל דבר אחר שתעלה על דעתך.

3. התמקדו ביינות צנועים בהתחלה

אין שום סיבה שלא תוכל למלא בשלב מסוים את מרתף היין בבקבוקים יקרים ששווים מאות דולרים ושמורים רק לאירועים מיוחדים. יחד עם זאת, חשוב שהמרתף שלכם יתאפיין במגוון רחב של יינות, שתהיה מטרה בלתי אפשרית אם תבחרו להצטייד רק באופציות הטובות ביותר שיש. ישנם שפע יינות המסתובבים במחיר של כ -10 דולר אשר מושלמים ליישון. התחל עם מגוון ובנה משם.

4. קנו בתפזורת

יש סיכוי טוב שתוכלו למצוא את עצמכם נקלעים לבקבוק יין שאתם כל כך אוהבים עד שאתם רוצים להצטייד בכפולים ממנו במרתף שלכם. זו למעשה דרך נהדרת לחסוך כסף בסך הכל, מכיוון שלעתים קרובות ניתן לקבל הנחה לבקבוק ברכישת מארז יין. זו גם דרך מצוינת לראות כיצד יין מסוים מתיישן שעות נוספות, שכן ניתן לפתוח בקבוקים אחת לכמה חודשים ולסקור את השינויים שעברו.

5. השתמשו בשירות מקוון חינם כדי לקטלג את האוסף שלך

כשיש לך רק כמה בקבוקים לעקוב אחריהם, המחשבה לרשום את המלאי שלך עשויה להיראות טיפשית. אולם ברגע שהמרתף שלך מתחיל לצמוח, חובה שתפתח מערכת לעקוב אחר מה שיש לך ביד ושתית. בדרך זו, לעולם לא תמצאו את עצמכם מחטטים במרתף שלכם אחר בקבוקים אקראיים שעשויים להיות שם או אולי לא.

ישנם מספר שירותים מקוונים בחינם שפותחו במיוחד עבור "מעקב אחר מרתף", ולמי שמנסה לעמוד בתקציב, "חינם" הוא בהחלט דבר טוב.

6. אל תעשו את טעות ההזדקנות של היינות הלא נכונים

אנשים רבים לא מבינים שלא כל היינות נועדו להתיישן לתקופות זמן ארוכות. חלק מהיינות מיוצרים בכוונה לשתות טריים – הרבה לבנים נופלים בקטגוריה זו. הזדקנות יינות מסוג זה תניב תוצאות מעורבות, אך ברוב המקרים, כמעט ולא ניתן יהיה לשתות אם יישאר לשבת מספר שנים. לפיכך, אתה זורק כסף, וזה לא משהו שחובב היין המודע לתקציב יכול להרשות לעצמו לבדר.

קראו עוד על סוגי היין הטובים ביותר ליישון >

7. חסמו את האור בדרך הזולה

אם אתה הולך לאחסן מספר בקבוקים במרתף שלך, ככל שתוכל לעשות יותר כדי לחסום את האור, כן ייטב. זה יכול ליצור בעיות אם המרתף שלך עמוס בחלונות, שיכולים בקלות לאפשר לחדור לאור ולהשפיע על היינות שלך.

הדרך הפשוטה לחסום אור? קרטון שחור מונח כראוי אמור לבצע את העבודה, וזו דרך פולשנית בערך לחסימת האור מהחלונות שלך כפי שהוא מקבל.

8. נצלו את ההנחות

כולם אוהבים עסקה טובה, ואין דבר טוב יותר מאשר להשיג בקבוק יין נהדר עבור חלק קטן מהמחיר המקורי שלו. מכירות קניות הן דרך מצוינת להגביר את המרתף שלך, במיוחד אם אתה מנסה למלא אזור או סגנון מסוים שחסר באוסף שלך. חנויות יין רבות מציעות רשימות דוא"ל המודיעות ללקוחות על המכירות האחרונות – עקוב מקרוב אחר מה זמין לקבלת התוצאות הטובות ביותר.