ישנה תפיסה מוטעית נפוצה לפיה יין משתפר עם הגיל. אמנם זה נכון בעיקר לגבי יינות משובחים, אך את רוב יינות השולחן יש לצרוך תוך מספר שנים מיום תפוגתם. די קל לדעת אם בקבוק יין פתוח התקלקל, אך אינך רוצה לארח את ארוחת הערב הבאה שלך ולהבין מאוחר מדי שבקבוק יין טוב שלא נפתח, התקלקל. אז איך יודעים בוודאות?
מדוע יין מתקלקל?
יין מתקלקל כתוצאה מתגובות כימיות. התגובה הראשונה מתרחשת כאשר חיידקים צורכים את האלכוהול ביין ומטבוליזם אותו לחומצה אצטית ואצטאלדהיד, ומעניקים לו ריח חריף דמוי חומץ. השנייה היא כאשר האלכוהול מתחמצן, וגורם לטעם פרי אגוזי וחבול שמסיר את טעמו הפרי והפירותי של היין. לאחר פתיחתם, רוב יינות השולחן נמשכים כ3 עד 5 ימים לפני שהם מתחילים להתקלקל.
איך אתה יכול לדעת אם היין שלך גרוע?
אם מצאת בקבוק יין שלא נפתח בחלק האחורי של הארון שלך, אז יש לך מזל כי יש לו חיי מדף ארוכים בהרבה מיין פתוח. אפילו יותר טוב אם הוא חיכה במקרר יין. בעוד היין נועד להחזיק זמן רב, הוא בסופו של דבר מתקלקל.
ראשית, בדוק את תאריך התפוגה. זה עשוי להיות גם התאריך "הכי טוב" או "שתו לפני". אמנם תאריך זה הוא רק הצעה, אך זו הצעה טובה מתי הבקבוק שלך יטעם במיטבו. אם אין תאריך תפוגה, בדוק את שנת הבציר על תווית היין. תאריך זה מאפשר לך לאמוד את תאריך התפוגה על ידי הוספת שנה ליין לבן ושנתיים לאדום.
יין לבן: 1-2 שנים אחרי תאריך התפוגה
יין אדום: 2-3 שנים אחרי תאריך התפוגה
יין משובח: 10 עד 20 שנה
נסה לזכור, או לעשות קצת מחקר אם אתה צריך, על כמה הוצאת על היין. רוב היינות נועדו ליהנות מהם זמן לא רב לאחר בקבוקם, כך שבאופן כללי, אם הבקבוק עלה 30 דולר או פחות, עליו לשתות אותו בתוך שנה-שנתיים מרגע הרכישה.
הדרך הטובה ביותר לדעת אם היין התקלקל היא לשים לב לחושיך.
אם אתה מכיר יין מספיק טוב, תוכל לזהות אם זה הלך רע על ידי הבחנת בשינוי הצבע. אם יין סגול בדרך כלל נראה חום או יין לבן בהיר יותר נראה זהוב או אטום, אז אלה הם אינדיקציות לכך שמשהו לא בסדר.
אם ליין שלכם יש ריח דמוי מסיר טארט, חד, מיץ או לק, הוא כנראה רע. אם זה מריח בכלל לא נעים, לא כדאי לשתות.
עם זאת, אם אתה חושב שהיין מריח בסדר ואתה מוכן לתת לו לגימה, לך על זה. יין שהתקלקל בדרך כלל לא יכול לפגוע בכם, אך בלוטות הטעם שלכם אולי לא מעריכות אותו. אם אתה טועם טעמים חמצמצים או חדים או את הטעם היקבי הזה, אז זרק אותו לטמיון.
השורה התחתונה היא שיין יימשך לפרק זמן קצר יותר אם הוא לא נשמר כהלכה.
היכן לאחסן יין כמו שצריך
לא לכולם יש גישה למרתף יינות, או אפילו מקום נוסף למקרר יין גדול. אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לאחסן כראוי את היין שלך. ישנם הרבה מקררי יין ביתיים שכדאי לקחת בחשבון. אחת מהאפשרויות תאפשר לך לפעול בהתאם לשיטות העבודה המומלצות לאחסון יין:
– אחסן יין במקום חשוך. קרני UV מאור שמש ישיר עלולות לפגוע בטעמי היין ובניחוחותיו.
– בדוק את רמות הלחות. רמות לחות נמוכות יותר גורמות לייבוש פקקים ולהשאיר את היין חשוף להשפעות החמצן. באופן כללי, רמות הלחות צריכות להיות בין 55 ל -70 אחוז.
– שמור על היין קר. הטמפרטורה היא כנראה הגורם החשוב ביותר בכל הקשור לאחסון יין. באופן כללי, הטמפרטורה האידיאלית לאחסון יין לטווח הארוך וגם לטווח הקצר היא סביב 53 עד 57 מעלות פרנהייט.
הדרך הטובה ביותר לוודא שהיין שלך מאוחסן בסביבה קרירה, חשוכה ולחה באופן עקבי היא על ידי השקעה במקרר יין. תוכלו למצוא מבחר מקיף של פתרונות קירור יין, שימור יין ואחסון יין, כדי לענות על הצרכים ואורח החיים הייחודי שלכם.