next2wine logo

טמפרטורות מומלצות לאחסון יין

טמפרטורה

יש הרבה יותר בכוס היין המושלמת מאשר רק לבחור את התווית המועדפת עליכם ואת הכוס המתאימה. כדי להפיק את הטעם הטוב ביותר מהבקבוקים שלך, יש לאחסן אותם נכון בטמפרטורות האופטימליות שלהם. לא רק העדפה אישית נכנסת לתמונה, יש מדע שעובר מאחורי טמפרטורת הגוף הפנימית והמשטחים שלנו.

אחסון יין נכון מוציא את הטעמים המיועדים שלהם, ומבטיח איזון של ארומה, טעם, מבנה ואלכוהול. מהן הטמפרטורות האופטימליות לאחסון יין? המשך לקרוא כדי לגלות! רק קחו בחשבון שטמפרטורת היין האידיאלית בשום פנים ואופן לא מדויקת, וכמה מעלות פה ושם לא אמורות לחולל שינוי.

טמפרטורה אידיאלית עבור יין אדום

כפי שבוודאי כבר ידעתם, כלל האצבע הנפוץ של יין אדום הוא לשמור עליו בטמפרטורת החדר. זה מעט פגום מכיוון שטמפרטורת החדר יכולה להיראות שונה מאוד עבור כולם. עם זאת, בואו נעריך מחדש.

יין אדום נשמר בצורה הטובה ביותר ומוגש מעט קריר, בערך 15 עד 18 מעלות צלזיוס. מעט קריר יותר מטמפ' חדר טיפוסי, אבל הרבה יותר חם מאשר אם תדביק בקבוק אדום למקרר. (אל תעשו זאת.) כאשר מגישים יין אדום קר מדי, תקבלו תמציות טאניות וחומציות מוגזמות. מוגש חם מדי והבקבוק שלך הופך ללא רוח חיים.

טיפ * שמרו על הבקבוק בחוץ אם אתם מתכננים לסיים אותו, או הכניסו אותו למקרר היין בכדי לשמור על הטעם הטוב ביותר לשתייה ביום אחר.

טמפרטורה אידיאלית עבור יין לבן ורוזה

כשאתה חושב על יין לבן, אתה בדרך כלל חושב על זה כקר, נכון? הסיבה לכך היא שהטמפרטורה המושלמת ליין לבן היא בין 10 ל 15 °, ו 12.5 ° היא ההסכם הכללי לשלמות. זה מעט חם יותר בהשוואה למקרר, שהוא בדרך כלל סביב 1.5-4.5 מעלות צלזיוס. אם אתה שותה לבן גדול או רוזה, אז שיהיה לך מקרר יין בהישג יד יעשה עולם של הבדל.

טיפ * ברגע שהבקבוק פתוח, ואתה נהנה מהטעם כמו שהוא, שמור את הבקבוק ההוא קר בדלי קרח או הניח אותו שוב במקרר. אפשר לבקבוק להתחמם בהדרגה להבדל בארומה ובטעם.

טמפרטורה אידיאלית עבור יין מבעבע

יינות מבעבעים לבנים או ורודים הם הקרים ביותר, בסביבות 4.5 ° ליתר דיוק. כאשר הטמפרטורות קרובות יותר לקפוא, זה מאפשר הגזמה פריכה יותר, כלומר הבועות נבדלות ולא מוקצפות. מכיוון שהטמפ' כל כך נמוכה, זה בסדר להשאיר יין מבעבע במקרר, אך אנו כמובן ממליצים לאחסן כל יין במקררי היין לקבלת התוצאות והטעמים הטובים ביותר.

טיפ * שמרו על הבקבוקים הפתוחים על קרח או הכניסו אותם למקרר בכדי לשמור על הטעם והגזים המגיעים בשיאם.

אחסון נכון של בקבוקי יין

ידיעת הטמפרטורות האידיאליות לאחסון נכון של היין היא מידע מועיל מאוד בעת קבלת החלטת רכישה של מקרר יין. אם אתם בדרך כלל מקפידים על סוג יין אחד (רק אדום למשל) אז מקרר יין בודד הוא מושלם עבורכם. אם בכל זאת אתה רוצה לשתות את כל זני היין, אנו ממליצים לבדוק את מקררי היין הכפולים שלנו. הן יחידות מרשימות בעלות יכולת לשלוט על הטמפרטורה באזורים העליונים והתחתונים. באופן כללי, ניתן להגדיר את האזור העליון בשונה מהאזור התחתון, מה שמאפשר לך לאחסן את האדומים והלבנים הכל במקום אחד!

מתי הגיע הזמן לשדרג את תנאי אחסון היין שלך? כמה הוצאתם בשנה שעברה על שתיית היין שלכם? אם מקרר יין עולה פחות מ -30% מתקציב קניית היין השנתי שלך, ייתכן שהגיע הזמן לחשוב על הגנה על ההשקעות שלך.

האם ידעת

אם תאחסן יין בטמפרטורות הגבוהות מ- 21 מעלות צלזיוס, הבקבוק יתיישן במהירות גבוהה פי 4, יהפוך פחות רצוי, או במקרה הגרוע ביותר, עשוי להיות "מבושל" וכתוצאה מכך לאבד את הניחוחות והטעמים.

בצד ההפוך, אם אתה משאיר בקבוק יין יותר מדי זמן (כמה חודשים) במקרר שלך, הפקק עלול להתייבש, מה שמאפשר חמצן לבקבוק וכתוצאה מכך לאבד ניחוחות וטעמים.